За подготовка на овој потребни се следните состојки:
– 4 јајца
– 125 гр шеќер
– 1 кесичка ванилин шеќер
– 400 гр павлака
– 375 гр свежо сирење
– 100 гр меко брашно
– 150 гр пченкарно брашно
– 1 кесичка прашок за пециво
– околу 150 гр џем од сливи
– путер за премачкување на калапот
И уште
– шеќер во прав или мелени ореви по желба
Подготовка:
Јајцата, шеќерот и ванилиниот шеќер се матат со миксер или со маталка, се додава павлаката, свежото сирење и се меша.
Додадете брашно, пченкарно брашно, прашок за пециво и сè добро измешајте.
Истурете во калап намачкан со путер и израмнете.
На површината нанесете го џемот од сливи, намачкајте го за да се соедини со смесата.
Се пече во рерна загреана на 180 степени околу 40 минути.
Изладете, а потоа послужете ги посипете со шеќер во прав или мелени ореви, по желба.
извор-rs.n1info.com