Надуеностa и гасовите создаваат болки во стомакот и прават луѓето да се чувствуваат непријатно, а еве како да се решите од овој проблем на природен начин.
Решението лежи во јаболковиот оцет, кој во себе содржи две клучни состојки за здраво варење и функционирање на цревата – пектин и дигестивни ензими. Пектинот е скроб кој ја потикнува работата на добрите бактерии во цревата и помага храната правилно да се разложува за време на варењето. Дигестивните ензими се важни за производство на стомачна киселина, која исто така поттикнува варење.
Ако стомакот ви е надуен и имате гасови, измешајте две супени лажици јаболков оцет во чаша врела вода и пијте секој ден. Експертите посочуваат дека јаболковиот оцет може да ја реши надуеноста која е предизвикана од труење со храна, но за секој случај пред да го користите овој природен лек консултирајте се со вашиот лекар.
Извор: denar.mk