Верушевски со огради од бомбите – ММС
ММС

Објавено на: 09/23/19 1:07 PM

Верушевски со огради од бомбите

На повеќето прашања на обвинителот Артан Ајро свдокот одговараше дипломатски, а прислушуваните материјали ниту еднаш не ги нарече „бомби“ туку документација.

Верушевски не одговори ниту директно дали Ѓорѓи Лазаревски нему му ги предавал бомбите, а потоа тој во партијата.

-Не обезбедив јас било какви разговори на лична основа. Сето тоа што се случуваше во СДСМ беше обврска да го анализирам. Не бил мој интерес, ниту приватен, ниту на памет ми паѓаше такво нешто. Информациите не завршуваа кај името и презимето мое, туку во партијата, рече сведокот.

На прашањето на обвинителот дали преку него бомбите завршувале во партијата, тој рече:

„ Најчесто документацијата доаѓала по други структури на партијата СДСМ. Ги управував документите во оделот за безбедносна политика се до моето лишување од слобода, рече Верушевски.

Тој рече дека го познавал Ѓорѓи Лазаревски, бидејќи додека бил во ДБК, тој бил вработен таму.

-Комуникацијата ја прекинав во 2016 година поради неговите искази дадени во истрага против мене и мојата сопруга, кои во целост беа невистинити. Лазаревски беше едно од повеќето лица кое доставуваше документација во партијата, рече Верушевски.