Почина Хајан Селмани, македонскиот Стив Џобс – ММС
ММС

Објавено на: 09/17/19 9:05 PM

Почина Хајан Селмани, македонскиот Стив Џобс

Почина македонскиот бизнисмен, Хајан Селмани сопственик на компанијата Haselt. Селмани беше прогресен македонски претприемачи, говорник, филантроп, кој има одржани околу400 предавања и јавни говори на тема претприемништво, технологија, лидерство и мотивација. Беше прогласен за едне од 40-те најуспешни млади претприемачи го Југоисточна Европа.

-Ние секогаш зборуваме за нашиот успехот, но многу често забораваме дека сè што правиме е заради некој друг“.  Ова е една од мислите на Хајан Селмани, на еден од неговите мотивациски говори. Селмани беше единствениот Microsoft MVP за Веб технологии во Македонија.