Анѓушев на средби со стопанственици во Штип и во Кочани – ММС
ММС

Објавено на: 09/13/19 7:09 AM

Анѓушев на средби со стопанственици во Штип и во Кочани

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев денеска пред стопанственици од Регионалната комора во Штип ќе ги презентира измените и дополните на Законот за финансиска поддршка на инвестициите и Предлог законот за субвенционирање на придонесите за задолжително социјално осигурување.

Презентацијата на мерките е согласно со активните политики на Владата за користење на средствата за финансирање на инвестициите за зголемување на конкурентноста на македонската економија и субвенционирање на придонесите од задолжителното социјално осигурување за покачување на платите на вработените до 6000 денари.

Анѓушев денеска ќе ја посети и индустриската зона Кочани каде ќе изврши обиколка на производствените капацитетите на „Руен Инокс” и „Пејпер Мил” и ќе има средби со менаџментот.

МИА