Парламентот на Чешка гласаше „за” прием на Северна Македонија во НАТО – ММС
ММС

Објавено на: 09/12/19 12:28 PM

Парламентот на Чешка гласаше „за” прием на Северна Македонија во НАТО

Парламентот на Република Чешка денеска го ратификуваше Протоколот за членство на Република Северна Македонија во НАТО.

На седницата присуствуваше и претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев.

Земјите-членки на НАТО на 6 февруари го потпишаа Протоколот за пристапување на Северна Македонија во Алијансата. По ратификацијата на Протоколот во парламентите на сите 29 земји-членки на Алијансата, Северна Македонија и официјално ќе стане полноправна членка.