Женска Авицена трка во Скопје – ММС
ММС

Објавено на: 03/31/19 9:20 AM

Женска Авицена трка во Скопје

Над 2000 тркачи денеска ќе бидат дел од Авицена женската трка, што ќе се одржи во Скопје.

Патеката е три километри. Стартот и целта ќе бидат на бул. Илинден пред Фонтана Лотус.

Целта на учесниците е да покажат дека спортот и здравјето е клучен фактор во животот на модерната жена.