Османи ќе брифира за статусот на реформите, очекувањата од Ивештајот на ЕК и јунскиот самит на ЕУ – ММС
ММС

Објавено на: 03/31/19 8:55 AM

Османи ќе брифира за статусот на реформите, очекувањата од Ивештајот на ЕК и јунскиот самит на ЕУ

Вицепремиерот задолжен за европски прашања, Бујар Османи, денеска, ќе одржи формална отворена средба со претставниците на средствата за јавно информирање на кој ќе бидат опфатени темите за: статусот на реализацијата на реформите од Планот 18, нивниот квалитет и динамика; ќе даде резиме на посетите на институциите задолжени за имплементација и спроведување на реформите, особено во оформувањето на т.н. „трак рекорд”, или видливите резултати од спроведувањето на реформите.

Како што соопштија од СЕП, ќе стане збор и за очекувањата од претстојниот Извештај на Европската Комисија за состојбата и напредокот на земјата, а во насока на очекувањата од претстојнииот јунски самит на Европската Унија, очекувањата за претстојните избори, особено во насока на изборниот процес, како и сите останати актуелности.