Спасовски: Полициски службеници се контролирани поради информации дека користат опојни дроги – ММС
ММС

Објавено на: 03/28/19 7:20 PM

Спасовски: Полициски службеници се контролирани поради информации дека користат опојни дроги

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска потврди дека е извршена контрола во СВР Тетово со цел да утврди дали се точни информациите со кои располагале дека полициски службеници се корисници на опојни дроги.

– Имаме информации од три извори за користење на опојни дроги и врз основа на сознанијата што сме ги добиле, е направено контролирање на полициските службеници на Институтот за судска медицина со цел да се утврди дали има присуство на опојни дроги и доколку е така, да се преземат одредени мерки. Ако сакаме да имаме сериозна доверба во полицијата, не е дозволиво да имаме полициски службеници кои се корисници на опојни дроги и кои соработуваат со криминалците кои продават дрога, рече Спасовски од собраниската говорница.

Негираше дека имало театрално носење на полициските службеници на Институтот за судска медицина и најави дека ваквите контроли ќе продолжат и во иднина.

Нагласи дека 2018 била најдобра година во изминатите 10 години во справувањето со трговијата со дрога.

извор-МИА