ВИДЕО: Како изгледаат далекоисточните леопарди? – ММС
ММС

Објавено на: 03/19/19 9:05 PM

ВИДЕО: Како изгледаат далекоисточните леопарди?

Во дивината живеат уште околу 50 единки далекоисточен леопард.

Ова е единствениот леопард кој може да опстане на снег. Не ужива многу во зимата, но снегот му помага во ловот зашто има бело крзно. Далекоисточниот леопард може да гледа во целосен мрак, а неговите исклучително меки шепи не оставаат никаква трага. Може со часови во иста положба да го демне пленот пред да го нападне со молскавична брзина.

Russia Beyond