Децата мора да го почувствуваат вкусот на неуспехот – ММС
ММС

Објавено на: 03/18/19 4:11 PM

Децата мора да го почувствуваат вкусот на неуспехот

Воспитувањето на децата е исклучително предизвикувачка задача. Експертите потенцираат дека низ овој процес, многу важно е децата да го почувствуваат и вкусот на неуспехот. Родителите кои го дозволуваат тоа всушност му помагаат на детето да изгради социјални и емоционални вештини кои траат доживотно. Повеќе на оваа тема, дознајте ОВДЕ.