Подметнати пожари во Тетово – ММС
ММС

Објавено на: 03/18/19 3:13 PM

Подметнати пожари во Тетово

Зголемените температури ги зголемија интервенциите на тетовските пожарникари на отворено. Само вчера покрај Автопатот Тетово – Скопје во близина на индустриската зона, интервенирале 8 пати. Пламените јазици зафатиле и 5 000 медтри квадратни од овоштарникот со вишни. Имало ризик огнот да се прошири и кон зоната, а од чадот биле доведени во опасност и возачите кои го користеле автопатот

Тој апелира на поголема внимателност, за да не дојде до поголема трагедија како таа од мината недела, кога поради палење на стрништа, изгореа два објекти каде во едниот се се чуваа и животни.

Командирот на територијалната противпожарна единица Тетово Ука Алити, вели дека дел пожарите на отворено намерно се предизвикуват.

Годинава заклучно со денешниот ден тетовските пожарникари интервенирале 188 пати, бројка која е поголема за разлика од истиот период лани.

Зоран Димовски