(галерија) Како се справи жандармеријата со демонстрантите во РТС – ММС
ММС

Објавено на: 03/16/19 10:56 PM

(галерија) Како се справи жандармеријата со демонстрантите во РТС

Според извештајот на Инсајдер, граѓаните велат дека полицијата не користела сила, но се заканувала. Граѓаните тврдат дека не се легитимирани. Голем број полицајци биле присутни во зградата на РТС. Десетици граѓани предводени од претседателот на Двери Бошко Обрадовиќ, Драган Ѓилас и Јелена Анасосовиќ, организаторите на протестот, влегоа во РТС по 20 часа.

Обрадовиќ рече дека директорот на РТС, Драган Бујојевиќ, го одбил барањето организаторите да бидат вклучени во програмата на РТС , по што интервенирала полицијата.

Министерот за внатрешни работи Небојша Стефановиќ на вонредна прес-конференција изјави дека тоа е одговорот на државата во воспоставање на јавениот ред и мир.

Преземено од Инсајдер