(ВО ЖИВО) Полицијата ги исфрла демонтрантите од РТС – ММС
ММС

Објавено на: 03/16/19 9:56 PM

(ВО ЖИВО) Полицијата ги исфрла демонтрантите од РТС

Неколку стотици демонстранти влегоа во зградата на Радио-телевизија Србија на протест “1 од 5 милиони” во Белград и побараа организаторите да овозможат да се појават на јавна телевизија. Лидерот на движењето Двери Бошко Обрадовиќ, изјави дека нема да излезе од РТС, и ги повика демонстрантите да влезат во секој простор на РТС за да обезбедат простор за обраќање на претставник на протестите во емисијата на РТС.