Британски фирми почнаа да воведуваат четиридневна работна недела – ММС
ММС

Објавено на: 03/16/19 6:01 PM

Британски фирми почнаа да воведуваат четиридневна работна недела

Низа мали британски компании воведоа четиридневна работна недела за своите работници, како дел од сегашните идеи дека помалку работа може да донесе поголема продуктивност и подобра рамнотежа помеѓу животот и работата.

Затоа, се повеќе и повеќе работодавачи експериментираат со давање три слободни денови неделно на своите работници додека ја задржуваат истата плата.

Во изминатата половина од годината, тоа веќе го направија Synergy Vision, Elektra Lighting, Lara Intimates и Intrepid Camera. The Wellcome Trust е најголемиот работодавач во Велика Британија и тие размислуваат за воведување тест фаза за своите 800 вработени, објави Гардијан.

И фирмите и вработените се задоволни од таквата постапка, нагласува весникот.