Антикорупциска ќе усвои стратегија за заштита на укажувачите – ММС
ММС

Објавено на: 03/15/19 8:09 AM

Антикорупциска ќе усвои стратегија за заштита на укажувачите

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска ќе ја одржи петтата седница, по изборот на новиот состав.

На дневен ред, како што најавија од Комисијата, е усвојување на стратегијата за заштита на укажувачите, постапување на оваа Комисија по одредени предмети, но и информацијата за нејзино постапување по обрзските кои произлегуваат од ревизијата од НПАА.

МИА