Конечно проектот за регулација на коритото на реката Вардар ќе започне годинава да се регулира – ММС
ММС

Објавено на: 03/11/19 4:01 PM

Конечно проектот за регулација на коритото на реката Вардар ќе започне годинава да се регулира

Конечно проектот за регулација на коритото на реката Вардар ќе започне годинава да се регулира уверуваат од Општина Јегуновце.

Проектот за регулација на коритото на реката Вардар ќе биде финансиски помогнат од Швајцарската влада. Градежните активности за регулација на коритото ќе се одвиваат етапно.

Проектот ќе го опфати целото корито на реката Вардар  во полошкиот регион,  акцент ќе се стави на Општина Јегуновце, каде има најкритични точки и чести поплави.

Реката Вардар во Општина Јегуновце речиси секоја пролет и есен се излева од нејзинот корито, затоа што не е регулирано.

Зоран Димовски