Пендаровски: Политички опоненти, интелектуалци, се евентуално следени – ММС
ММС

Објавено на: 03/10/19 3:25 PM

Пендаровски: Политички опоненти, интелектуалци, се евентуално следени

Во однос на пријавата која пред два дена ја поднесов до СВР Скопје и очекувам брза реакција од нивнат страна низ процедура тоа да се открие, бидејќи не станува збор само за мене претпоставувам дека станува збор за еден подолг временски период наназад во кој некои луѓе се следени, пренесе Тв21.

„Во однос на пријавата која пред два дена ја поднесов до СВР Скопје и очекувам брза реакција од нивнат страна низ процедура тоа да се открие, бидејќи не станува збор само за мене претпоставувам дека станува збор за еден подолг временски период наназад во кој некои луѓе се следени. Политички опоненти, интелектуалци, се евентуално следени, рече тој и додаде дека мора да имаме верба во МВР и дека очекува одговор.“, рече Пендаровски од Битола.