Лук и куркума доколку страдате од алергија на полен – ММС
ММС

Објавено на: 03/10/19 11:12 AM

Лук и куркума доколку страдате од алергија на полен

Иако траат само околу една седмица, настинките и грипот знаат да ни го парализираат светот и да нè направат да се чувствуваме беспомошни. Не чекајте уште еден пропаднат викенд, не чекајте ниту ден повеќе. Затоа задолжително, во сезоната на грипови и вируси препорачуваме моќна комбинација директно од природата: белината на маслото од лук, острината на куркумата-куркуминот и моќта на жен -шенот. Овие три суплементи ќе го чуваат вашето здравје и ќе дозволат вистински да уживате во зимата.

СУПЕР МОЌНО ТРИО ПОСИЛНО ОД НАЈСИЛНИОТ АНТИБИОТИК

Жен шенот во комбинација со другите две

  • Го штити срцето
  • Делува против дијабетес
  • Го стимулира растот на косата
  • Ги чисти акните
  • Го лекува атлетското стапало
  • Совршено решение за оние со осетлив нос

Многумина не можат да го поднесат мирисот на лук, па затоа и често избегнуваат да го користат, а сакаат да уживаат во неговите бенефити. За да го консумирате овој природен лек, има само уште еден лек – маслото од лук како 100% природен суплемент со кој ќе ги внесувате сите позитивни компоненти кои ќе му помогнат на вашето здравје. 100% природен антибиотик, антиоксидант со антивоспалителни и антибактериски дејства, маслото од лук го стимулира имунитетот, го заштитува организмот од настинки и грип и помага при лекување на главоболки.

Природен антибиотик кој го штити организмот од развојот на габи и бактерии кои се причинители на многу респираторни и стомачни болести. Маслото од лук е најдобриот „чувар на срцето“.

Куркума (Curcuma longa) позната како лек за 1000 болести е вид растение, член на фамилијата ѓумбир (Zingiberaceae), чиј што ризом, односно подземен корен содржи активни состојки – куркуминоиди – како што се куркуминот, деметоксикуркуминот и биздеметоксикуркуминот, на кои им се припишуваат мноштво здравствени придобивки.