Нордиски компании вработуваат 60.000 луѓе – ММС
ММС

Објавено на: 03/8/19 6:51 PM

Нордиски компании вработуваат 60.000 луѓе

Нордиски компании вработуваат повеќе од 60.000 луѓе од Србија. За таа цел во јануари две компании од ова подрачје дошле во земјата.

Нордискиот модел значи компаниите да вложуваат во луѓето, од нив да направат професионалци.

Во Србија доаѓаат поради работната сила која е добро обучена.  Србија од овие земји има и директни инвестиции.