Што ве советува Алберт Ајнштајн за успех во животот – ММС
ММС

Објавено на: 03/8/19 5:07 PM

Што ве советува Алберт Ајнштајн за успех во животот

За добро расположение и мотивација слушајте музика која го зголемува адреналинот. Читајте книги. Секој пат кога ќе се „блокирате“, прочитајте еден од мотивационите цитати кои ќе ви ги олеснат тешките денови на работа во 2013 година.

За да се чувствувате подобро и за да го остварите она што сте го замислиле, прочитајте ги и применете ги мотивациските реченици од Алберт Ајнштајн.

Ако А е успехот во животот, тогаш А = X + Y + Z

X = работа, Y = забава, Z = моментот кога треба да замолчите

1.Заборавете на негативноста која ја намалува продуктивноста

2.За да бидете мотивирани во работата треба да го пронајдете задоволството

3.Слабоста во однесувањето станува слабост на карактерот

4.Никогаш не ја заборавајте вредноста на интуицијата

5.Проблемите не се решаваат со ист начин на размислување со кој сме ги создале

6.Тајната на креативноста е да знаете да го сокриете патот од каде што таа доаѓа

7.Тој, кој никогаш не направил грешка, не се осмелил да направи ништо ново

8.Интелектуалците ги решаваат проблемите, а генијалците ги спречуваат

9.Постојат три правила за работата: најдете едноставност во хаосот, во расфрленото-хармонија, а во проблемите-прилика.

10.Постои причина зошто постои љубопитноста

11.Се би требало да биде многу едноставно, но не премногу едноставно

12.Имагинацијата е поважна од знаењето

13.Гениј е оној кој поседува 1 процент талент и 99 проценти напорна работа