Аеродроми: „Фрањо Туѓман“ најдобар во Европа – ММС
ММС

Објавено на: 03/7/19 12:21 PM

Аеродроми: „Фрањо Туѓман“ најдобар во Европа

Загрепскиот аеродром „Фрањо Туѓман“ е прогласен за најдобро воздушно пристаниште во 2018 година во категоријата аеродроми со капацитет од два до пет милиони патници.

Истиот аердодром беше добитник на високо признание и во 2017 година, кога беше прогласен за аеродром со најбрз напредок во Европа