Предлог-законот за класифицирани информации пред пратениците – ММС
ММС

Објавено на: 03/6/19 8:36 AM

Предлог-законот за класифицирани информации пред пратениците

Со Предлог-законот за класифицирани информации во прво читање, треба да почне денешната 90. собраниска седница.

Освен оваа точка, на дневен ред се и Предлог-законот за Агенција за национална безбедност, Предлог- законот за координација на безбедносно-разузнавачката заедница, Предлог-законот за изменување на Законот за следење на комуникациите и Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за внатрешни работи, сите во прво читање.

На седницата треба да се расправа и по предлог-законите за изменување и дополнување на Законот за странци, за изменување и дополнување на Законот за работните односи, за електронски документи, електронска идентификација и доверливи услуги, за електронско управување и електронски услуги, за Централен регистар на население, сите во прво читање.

Пред пратениците се и иземните на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата кои треба да се донесат по скратена постапка.