Во светот уште најпопуларен јазик е англискиот, на Балканот приматот го презема германскиот – ММС
ММС

Објавено на: 03/4/19 1:17 PM

Во светот уште најпопуларен јазик е англискиот, на Балканот приматот го презема германскиот

„Дуолинго“, една од најпопуларните апликации за учење јазици што ја користат повеќе од 120 милиони луѓе од сите делови на светот, објави дека и понатаму во светот најпопуларен е англискиот јазик. Тој води во 116 земји, францускиот е прв во 35, шпанскиот во 32, а германскиот во девет.

Според „Дуолинго“, на Балканот, пак, сега најпопуларен јазик е германскиот, а по него следуваат шпанскиот и италијанскиот.