Медот е совршен за нега кожата – ММС
ММС

Објавено на: 03/1/19 5:28 PM

Медот е совршен за нега кожата

Медот содржи супстанци кои на кожата делуваат како лековита храна. Витамини, ензими и аминокиселини ги облажуваат иритираните места и ја чистат проблематичната кожа.

Драгоцената состојка со која пчелите ја хранат својата матица се нарекува матична млеч. Оваа чудотворна состојка се наоѓа во многу козметички препарати за нега на сите делови од вашата кожа.

Медот е совршен и како лек за испукани усни, кои немаат сопствени лојни жлезди кои би им обезбедиле сопствена масност. Намачкајте ги вашите усни со мед и оставете ги да делуваат 5 минути.

Витамините продираат под тенката кожа на усните и повторно стануваат меки.

Ако мачкањето со мед на вашите усни ви изгледа премногу комплицирано, во продажба може да најдете голем асортиман на готови препарати на база на мед кој се исто така добар избор за нега на вашата кожа лице и тело.