Твининг проект за јакнење на капацитетите на Агенцијата за пошти – ММС
ММС

Објавено на: 02/27/19 8:50 AM

Твининг проект за јакнење на капацитетите на Агенцијата за пошти

Со твининг проект во вредност од 600.000 евра обезбедени од Европската унија преку Инструментот за претпристапна помош, во наредните 18 месеци ќе се работи на јакнење на капацитетите на Агенцијата за пошти во согласност со барањата што произлегуваат од националното законодавство и Директивата за пошти на Европската унија.

На отворањето на проектот се најавени обраќања на Фрек Јанмаат, шеф на секторот за економски работи, зајакнување на институциите и меѓугранична соработка од Делегацијата на ЕУ, Зоран Маневски, државен секретар од Министерството за транспорт и врски, Џорди Љоренс, заменик шеф на мисија во Шпанската амбасада  Сонсолес Мориес Алварез, шеф на Одделот за животна средина и економски развој на Меѓународната Иберо-Американска фондација за администрација и јавни политики (FIIAPP) од Шпанија.

Главна институција корисник е Агенцијата за пошти, а партнери од земјата-членка на ЕУ се Министерството за јавни работи на Шпанија, преку Министерското одделение за транспорт и јавни работи и Фондацијата Интернационал и Меѓународната Иберо-Американска фондација за администрација и јавни политики (FIIAPP) од Шпанија, како управувачка единица на проектот.