Бразил од своја територија нема да им дозволи на САД инвазија врз Венецуела – ММС
ММС

Објавено на: 02/26/19 9:42 AM

Бразил од своја територија нема да им дозволи на САД инвазија врз Венецуела

Бразилскиот потпретседател Хамилтон Моурао изјави дека под никакви услови неговата земја нема да им дозволи на САД воено да интервенираат во Венецуела од бразилска територија.

Бразил, како и многу западни влади, го призна опозицискиот лидер Гуаидо како легитимен лидер на Венецуела.