Конзумирањето чаша млеко со мед дава големи придобивки – ММС
ММС

Објавено на: 02/21/19 3:26 PM

Конзумирањето чаша млеко со мед дава големи придобивки

Понекогаш најпростите намирници, кои секој ги има во кујната, можат да направат чудо за вашето здравје.

Познатата изрека „чаша млеко и во кревет“ не е воопшто за потценување, само што на чашата млеко треба да и додадете и мед. Еве какво подобрување ќе имате од ова:

Добар сон

Подобро од чаша топло млеко пред спеиње е чаша топло млеко со една лажичка мед. Преголемото количество на шеќер ќе ве разбуди и вознемири, но со мали количини во вашиот мозок ќе се исклучи орексинот, невротрансмитер кој е одговорен за будноста во текот на денот..

Издржливост

Чаша млеко и две лажици мед во утринските часови ќе ја подобрат вашата издржливост во текот на денот. Млекото содржи протеини, а медот потребните јаглени хидрати. Млекото и мдеот можат да ги пијат сите лица, независно од возраста.

Го забавувува стареењето

Истражувањата покажаа дека млекото и медот делуваат на целото тело, а не само на кожата, кога станува збор за стареењето. Луѓето во многуте стари цивилизации (Грци, Римјани, Египќани…) пиеле млеко и мед, за да ја зачуваат младоста.

Антибактериско делување

Истражувањата покажаа дека оваа комбинација има поголема делотворност на стафилококите.

Варење

Оваа комбинација ќе ви помогне при запек, надуеност и цревни болести.

Респираторни болести

Топлото млеко и медот се одличен лек за настинка и кашлица.