Детето веќе 10 дена е заробено на длабочина од 110 метри: Спасувачите наишле на опасен проблем, се менуваат на секој час – ММС
ММС

Објавено на: 01/24/19 6:22 PM

Детето веќе 10 дена е заробено на длабочина од 110 метри: Спасувачите наишле на опасен проблем, се менуваат на секој час

Прво морале да ја наполнат дупката со песок и земја, а потоа повторно да ја избушат.

Десет дена страв, десет дена надеж, но спасувачите уште не го извлекле малиот Хулен од бунарот во Тоталан, во близина на Малага, во која паднал пред десет дена.

Поради опасноста од рушење на паралелниот тунел, неговите внатрешни ѕидови се обложени со метални цевки, но како што пренела “La Vanguardia”, цевките биле ….

Целосната вест прочитајте ја овде