Шилегов: Град Скопје е двојазичен – ММС
ММС

Објавено на: 01/22/19 10:40 AM

Шилегов: Град Скопје е двојазичен

Шилегов смета дека треба да се унифицира паркирањето со општина Центар, односно секаде да има иста цена. Во период кога интервентните мерки се во сила, скопскиот градоначалник низ главниот град се движи со електричен автомобил и пеш. Двојазичноста не е новина за Град Скопје и Град Скопје е двојазичен.
Интервентните мерки против аерозагадувањето престануваат денеска нешто после 18 часот.