„Glass“ го освои бокс-офисот овој викенд – ММС
ММС

Објавено на: 01/21/19 12:00 PM

„Glass“ го освои бокс-офисот овој викенд

Имаше поголеми очекување за филмот „Glass“ од Blinding Edge Pictures и Blumhouse Productions
но сепак тој се најде прв на бокс-офисот овој викенд.

Со заработка од  40,58 милиони долари во текот на тридневниот викенд, Универзал предвидува М.Најт Шјамалан да достигне 47 милиони долари за четиридневниот викенд.Студиото очекувало 50 милиони долари заработка, но сепак се во добивка бидејќи буџетот за филмот бил 20 милиони долари.

Филмот е продолжение на „Unbreakable“ и на „Split“, а во него Џејмс Мекавој ја репризира улогата од „Split“, додека Брус Вилис и Самјуел Л. Џексон се враќаат со нивните ликови од „Unbreakable“.

На второто место се најде „The Upside“, додека  „Dragon Ball Super: Broly“ се најде на третата позиција. „Aquaman“ е на четврто место, со заработка од 10.3 милиони долари.

Топ 10 најгледани филмови:
1. Glass – 40.5 милиони долари
2. The Upside – 15.6 милиони долари
3. Dragon Ball Super: Broly – 10.6 милиони долари
4. Aquaman – 10.3 милиони долари
5. Spider-Man: Into The Spider-Verse – 7.2 милиони долари
6. A Dog’s Way Home – 7.1 милиони долари
7. Escape Room – 5.2 милиони долари
8. Mary Poppins Returns – 5.2 милиони долари
9. Bumblebee – 4.6 милиони долари
10. On the Basis of Sex – 3.9 милиони долари.