В недела затемнување на Месечината – ММС
ММС

Објавено на: 01/18/19 3:39 PM

В недела затемнување на Месечината

Викендов се очекува целосно затемнување на Месечината – појава која нема да се повтори ниту оваа, ниту наредната година. Затемнувањето кое би требало да се случи в недела навечер или в понеделник наутро, ќе може да го набљудуваат жителите на Северна и Јужна Америка, како и во делови од Европа.

Според познавачите, затемнувањето ќе трае околу еден час.