Австрaлија: Во Декември 2018 година измерен најтоплиот ден во историјата на оваа земја – ММС
ММС

Објавено на: 01/18/19 11:34 AM

Австрaлија: Во Декември 2018 година измерен најтоплиот ден во историјата на оваа земја

Мелбурн, Австралија соопштија дека најтоплиот ден во историјата е забележан во декември 2018 година .

Температурите забележани на 27 ми декември достигнати се 40,19 степени Целзиусови, соопштило метеоролошкото биро во Австралија.

Топли бранови, кои започнале во декември продолжиле и во јануари, пренесува Ројтерс.