Најдолгиот испечатен бетонски пешачки мост се наоѓа во Шангај – ММС
ММС

Објавено на: 01/17/19 1:45 PM

Најдолгиот испечатен бетонски пешачки мост се наоѓа во Шангај

Мост долг 26,3 метри, со потпис на дизајнерот професорот Ксу Веигуо од Универзитетот Синхуа е најдолгиот испечатен бетонски мост во Шангај.

Мостот е креиран со користење на 3D систем за печатење бетон. ова е систем кој овозможува дигитален развој , ефикасност на трошоците, паметна технологија и архитектонска динамика.

Од 44 испечатени бетонски единици составено е телото на мостот, а самите огради се поделени на 68 единици.