Холандска новинарка депортирана од Турција поради неодредена „безбедносна загриженост“ – ММС
ММС

Објавено на: 01/17/19 11:29 AM

Холандска новинарка депортирана од Турција поради неодредена „безбедносна загриженост“

Холандската новинарка Анс Боерсма е депортирана од Турција, како причина се наведува неодредената „безбедносна загриженост“, ова денеска го објави „Хет Финанциеле Дагблад“, холандски весник за кој работи новинарската

Новинарката Боерсма била притворена кога пристигнала во турската имиграциска канцларија поради продолжување на визата.

„Хет Финанциеле Дагблад“  соопшти дека депортацијата на Боерсма е „флагрантно кршење на слободата на медиумите“.