Законот за забрането фотографирање под здолништата на жените чека одобрување на кралицата Елизабета Втора – ММС
ММС

Објавено на: 01/17/19 9:14 AM

Законот за забрането фотографирање под здолништата на жените чека одобрување на кралицата Елизабета Втора

Забрането фотографирање под здолништата на жените, замислете ова е предлог закон кој би требало да се донесе од страна на британскиот Дом на лордови. Тајното фотографирање би можело да се смета и како кривично дело.

Луси Фрејзер во јуни 2018 година која што е министерка за правда ги најави измнеите на законот, а последното разгледување на измените во Домот на лордовите беше спроведено во вторникот.

За да ова стане официјално и да има негова примена, потребно е последниот збор да го каже британската кралица Елизабета Втора, односно неопходно за примена на законот да одобри токму таа.

Во земјите како Шкотска, Англија и Велс, фотографирањето под здолниште е веќе изгласано како кривично дело.

Првиот поборник токму овој зкаон што поскоро се одобри и фотографирањето под здолништето стане кривично дело е Џина Мартин која имала непријатно искуство на еден музички фестивал кога маж и ставил телефон меѓу нејзините нозе и ја фотографирал.