СДСМ: Кога и да се случат предвремени парламентарни избори, Мицкоски нека се подготви за пораз – ММС
ММС

Објавено на: 01/16/19 5:49 PM

СДСМ: Кога и да се случат предвремени парламентарни избори, Мицкоски нека се подготви за пораз

Портпаролот на Бачев, Христијан Мицкоски бадијала се дообјаснува, нека се спрема за пораз на какви било избори

Мицкоски повторно си ги дообјаснува своите интервјуа преку видеа на социјалните мрежи, очигледна е конфузијата во којашто е тој и неговата антизападна ВМРО-ДПМНЕ.

Тажно, мачно и црно во Македонија беше кога ВМРО-ДПМНЕ расипнички и криминално ги трошеа парите на граѓаните, Македонија беше заробена и во изолација, а Христијан Мицкоски го советуваше Никола Груевски, тогашниот и сегашниот негов шеф.

За време на тоа режимско владеење беше мачно и црно во Македонија затоа штограѓаните тонеа во долгови и сиромаштија.

Токму во тоа црно време за граѓаните пионот Христијан Мицкоски добиваше бизниси со хидроцентрали од Никола Груевски и свесно ја игнорираше маката на граѓаните.

Но, Македонија и нејзините граѓани ставија крај на црнилата на ВМРО-ДПМНЕ.

Граѓаните одбраа иднина во ЕУ и НАТО со заштитен и загарантиран македонски идентитет, македонски јазик и посебност признаени од целиот свет.

Кога ќе има избори не зависи од желбите на пионот и портпарол на Бачев Мицкоски, туку од приоритетите на граѓаните и државата.

Но кога и да се случат предвремени парламентарни избори, Мицкоски нека се подготви за пораз, исто толку тежок пораз каков што ќе доживее и неговиот кандидат за претседател.

Граѓаните никогаш повеќе нема да дозволат нов Иванов или нов Груевски.

Социјалдемократски сојуз на Македонија