Американци ќе ги истражуваат причините за истрагата на ФБИ против Трамп – ММС
ММС

Објавено на: 01/13/19 11:44 AM

Американци ќе ги истражуваат причините за истрагата на ФБИ против Трамп

Одборот за правосудство на американскиот Претставнички дом ќе ги истражува новинарските извештаи во кои се наведува дека ФБИ истражувал,дали претседателот Трамп работел за Русија,против американските интереси.

New York Times пишува дека истрагата е отворена неколку дена откако Трамп во 2017 година го смени Jamesa Comeya од должноста директор на ФБИ .Во натписот меѓу другото се наведува дека истражителите од службата морале да разгледаат ,дали Трамповата работа претставува ризик за националната сигурност.

Белата куќа го отфрли написот на Тајмс како ,“апсурден“,додека Трамп вчера ги нападна Comeya и FBIво објавата на Twitter.