Питон нападнат со повеќе од 500 крлежи спасен во Австралија – ММС
ММС

Објавено на: 01/11/19 3:31 PM

Питон нападнат со повеќе од 500 крлежи спасен во Австралија

Човек во Австралија спаси питон кој беше пронајден со стотици крлежи.

Змијата, за кој мислевме  дека е болна и обложена со паразити, лежеше во базен во дворот на Голд Коуст во Квинсленд.

Ветеринарот ја отстранил змијата и ја зел на лекување во клиника за дивиот свет.

Ветеринарите отстранија повеке од 500 крлежи од змијата, и се очекува да оздрави – изјави Тони Харисон за BBC