100 години старо стебло од дрво претворено во креативна библиотека (ВИДЕО) – ММС
ММС

Објавено на: 01/11/19 8:39 AM

100 години старо стебло од дрво претворено во креативна библиотека (ВИДЕО)

Креативноста има широки видици, па така и за Шарли Армитраж Хауард од САД која направила вистинска уникатна креативна куќарка во својот двор, односно библиотека во која може да го пиете вашето утринско кафе со мирис на дрво и свежо печатени страници од книга.

Креативноста се разбудила во моментот кога локалните власти донеле одлука за сечење на дрвото старо 100 години пред нејзиниот тревник поради безбедносни причини. Во изградбата на библотеката и помогнала непрофитната организација „Little Free Library“ или „Мала бесплатна библотека“ за да го изгарди ова царство каде пишаниот збор царува. Тука изнајмувањето на книгите е бесплатно.