Работникот кој секој ден оди на работа пливајќи (Видео) – ММС
ММС

Објавено на: 01/10/19 2:23 PM

Работникот кој секој ден оди на работа пливајќи (Видео)

Повеќето луѓе патуваат со автобус, воз или со автомобил – но Бенџамин Дејвид оди на работа пливајки  во реката Исар во Минхен.

„Пливам секој ден, некогаш и двапати дневно. Во зима пливам поретко, со костим за нуркање. Користам водоотпорна торба за да си ги ставам потребните работи,кога се затвора се дува и може да се користи и како перниче. Понекогаш луѓето погледнуваат во мене и се смеат, или прашуваат што правам“, раскажува Дејвид.

Како изгледа неговиот пат до работа, погледнете во продолжение: