Снегот ги затвори училиштата во Солун – ММС
ММС

Објавено на: 01/9/19 2:22 PM

Снегот ги затвори училиштата во Солун

Поради високата снежна покривка сите училишта во Солун, кои беа заторени денеска, нема да работат и утре и задутре. Општинските власти ги повикаа учениците да останат дома од „безбедносни причини“ поради високата снежна покривка и ниските температури.

Сепак, детските градинки нормално работат и покрај отежнатиот сообраќај и речиси парализираниот Солун.