Јован Митревски е нов координатор на пратеничката група на СДСМ – ММС
ММС

Објавено на: 01/9/19 1:32 PM

Јован Митревски е нов координатор на пратеничката група на СДСМ

Собранискиот спикер, Талат Џафери на денешната пленарна седница ја  констатира оставката на пратеникот и координатор на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев.

Тунтев не ја образложи својата оставка, но она што се знае е дека сега ја презема функцијата директор на  Агенцијата за цивилно воздухопловство.

Неговото место во пратеничките клупи го зазеде Рубин Земон, кој беше посебен советник за развој на мултикултурно општество, интеркултурализам и интеркултурни комуникации на премиерот.

За нов координатор на пратеничката група пак, е избран Јован Митревски. Митревски досега беше заменик координатор заедно со пратеничката Соња Мираковска.