Македонија Температурите деновиве ќе паднат и под -18 степени – ММС
ММС

Објавено на: 01/7/19 11:23 AM

Македонија Температурите деновиве ќе паднат и под -18 степени

Снежната покривка во Маврово достигна 65 сантиметри, во Крушево 30 Крушево, 27 во Битола, 24 во Тополчани, 12 во Ѓуриште, 11 во Пожаране и Лазарополе, и 10 сантиметри во Демир Капија и во Берово.

Ноќеска најладно беше во Берово – 14 степени, во Битола, Лазарополе и Струмица – 12 степени,
-11 во Прилеп и Маврово, -10 Крушево, -8 Крива Паланка, -7 во Демир Капија, -6 во Претор, -5 во Охрид, -4 во Тетово.