Калуѓерки во Индија проговорија за сексуално злоупотребување – ММС
ММС

Објавено на: 01/3/19 12:14 PM

Калуѓерки во Индија проговорија за сексуално злоупотребување

Калуѓерки во цела Индија проговорија за сексуално злоупотребување во католичката црква во земјата, за свештеници кои ги присилувале на секс, за допирање и бакнежи.

Некои светски агенции, кои ја истражувале ситуацијата во Индија, дошле до заклучок дека калуѓерките трпат сексуално злоставување со децении.

Целиот текст прочитајте го ТУКА