Јапонија се повлекува од Меѓународната комисија за китолов – ММС
ММС

Објавено на: 12/26/18 8:25 AM

Јапонија се повлекува од Меѓународната комисија за китолов

Јапонската Влада денеска објави дека се повлекува од Меѓународната комисија за китолов и најави повторно ловење на китовите во јапонско територијално море и економскиот појас.

Меѓународната комисија за китолов во 1986 година договори мораториум за комерцијален китолов со цел да се заштити популацијата на китови, кои беа на работ на исчезнување, но без оглед на тоа, во Јапонија годишно се убиваат околу 450 китови, наведува ДПА.

Целосната вест прочитајте ја тука