2 јануари ќе биде неработен ден за јавната администрација – ММС
ММС

Објавено на: 12/25/18 6:35 PM

2 јануари ќе биде неработен ден за јавната администрација

На денешната седница Владата одлучи 2 јануари да биде неработен ден за вработените во јавната администрација, со препорака истото да биде прифатено и од страна на приватниот сектор.

Владата денеска го прифати усогласениот текст на Меморандумот за соработка меѓу Владата на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска и Владата на Република Македонија за реализација на Проект „Носење промени – добро управување и ефективност во јавната администрација”