Здравствениот инспекторат бара итен и вонреден надзор од лекарската комора за боледувањето на обвинетиот Трајковски кој беше кај Груевски во Будемпешта – ММС
ММС

Објавено на: 12/24/18 5:15 PM

Здравствениот инспекторат бара итен и вонреден надзор од лекарската комора за боледувањето на обвинетиот Трајковски кој беше кај Груевски во Будемпешта

Државниот санитарен и здравствен инспекторат побарал итен и вонреден стручен надзор од комисија од Лекарската комора за оправданоста на боледувањето и утврдување на дијагнозата на царинскиот службеник Александар Трајковски, кој на 11 декември беше фотографиран со осудениот и избеган експремиер Никола Груевски во Будимпешта.

„При надзорот имаше недследности во поглед на дијагнозата, односно од онаа со кое е отворено боледувањето, упатната дијагноза кај специјалистот и онаа што беше презентирана во јавноста. Затоа Инспекторатот иницираше Лекарската комора да направи итен и вонреден стручен надзор околу оправданоста на боледувањето и околу дијагнозата која беше изнесена во јавноста“, вели директорката на ДСЗИ Ирина Сотирова Бухова за случајот со обвинетиот Александар Трајковски. (Фото: СДК.МК)

Целиот текст можете да го прочитате нс СДК.МК