Боксофисот овој викенд го освои „Aquaman“ – ММС
ММС

Објавено на: 12/24/18 9:18 AM

Боксофисот овој викенд го освои „Aquaman“

Аквамен порасна над својата конкуренција овој викенд, на врвот на топ листите со  67,4 милиони долари. Пред да биде прикажан во Северна Америка филмот заработи 332.1 милиони долари на светско ниво.

Филмот доби позитивни критики од 64 проценти од филмските критичари.

На второ место се наога „Mary Poppins Returns“ со 22.2 милиони долари, а третото место му припадна на  „Bumblebee“ со заработка од 21 милиони долари.

Топ 10 најгледани филмови:

  1. „Aquaman“ – 67,4 milioni dola
  2.  „Mary Poppins Returns“ – 22.2 милиони долари
  3.  „Bumblebee“ – 21 милиони долари
  4. Spider-Man: Into The Spider-Verse – 16.7 милиони долари
  5. The Mule – 9.9 милиони долари
  6. The Grinch – 8.1милиони долари
  7. Second Act – 6.5 милиони долари
  8. Ralph Breaks the Internet – 4.6 милиони долари
  9. Welcome to Marwen – 2.3 милиони долари
  10. Mary Queen of Scots – 2.2 милиони долари