Штип за првпат доби лизгалиште – ММС
ММС

Објавено на: 12/21/18 3:20 PM

Штип за првпат доби лизгалиште

На плоштадот Слобода во Штип, поставено е лизгалиште со површина од 120 м2, како дел од новогодишната програма на Општината Штип.
Лизгањето е бесплатно, а лизгалки ќе можат да се земат од ангажираните луѓе на лице место. Градоначалникот Благој Бочварски рече дека лизгалиштето е поставено со цел да се внесе иновација во дочекот на Новата Година.

– Лизгалиштето ќе функционира триесетина дена, ќе има поставено неколку монтажни објакти за служење чај и топли напитоци. Лизгањето ќе биде бесплатно, изјави Бочварски.